Eikenberg

Eikenberg byr på 10 ulike typer salt, og tre typer oljer. Vi høster råvarene selv fra skog og fjell rundt Bergen.

Les mer

  • Eikenberg
  • Eikenberg
  • Eikenberg

Eikenberg

Svein Egenberg bearbeider salt og olje med lokale råstoff som ramsløk, pors, einebær, rognebær, sopp, blåbær, rips, sure villeple. Med seg på Bergen Julemarked har han følgende produkter:

Eikenberg biffsalt
Eikenberg dekorsalt
Eikenberg fiskesalt
Eikenberg potetsalt
Eikenberg ramsløsalt
Eikenberg bakstesalt
Eikenberg ølsnack
Eikenberg viltsalt
Eikenberg lammesalt
Eikenberg svinesalt
Eikenberg bakstolje
Eikenberg ramsløkolje
Eikenberg salatolje
Eikenberg ølmandler
Eikenberg Julegave (6 salt innpakket i striesekk)

Om Ekenberg:
Ekenberg er en liten husmannsplass under Hogganvik hovedgård som ligger i Vindafjord kommune i Rogaland. Det var på denne husmannsplassen Eikenberg AS ble unnfanget og det var her den første leken med ramsløksalt startet. Vi binder sammen gammel tradisjon med nye produkter og oppskrifter.
Siden ideen ble født i 2015, har vi arbeidet intenst med produktene våre. Vi er i dag stolte produsenter av 10 ulike typer salt, og tre typer oljer. Vi høster råvarene selv, og det er fantastisk å kunne bruke slagordet - Fra skog og fjell rundt Bergen.
Tenk at det finnes så mye spiselig, og ikke minst smakfullt nesten rett utenfor vår egen stuedør! 80% av plantene i norsk natur kan spises og er ikke giftige. 40% av disse smaker godt og kan brukes som hovedingrediens eller som smakstilsetninger og krydring av mat. Munkene tok med seg skvallerkålen/hanefoten som er en plante i persillefamilien. Ramsløk, nesler, skudd på trær, sevjer, nøtter, frø, bær, sopp, urter og blomster. Naturens spiskammers er det sunneste, billigste og mest kortreiste.

Andre utstillere i samme kategori


Se utstillerneSe dagutstillerne
@bergen_julemarked på instagram